Vuurwerk boven Vorden gezien vanuit drone

Vuurwerk boven Vorden startend op 01-01-2015 om 0:00 uur. Gefilmd met behulp van een drone. De gele baan onderin beeld is het NS station/perron.

Vordens Volkslied

“Er ligt een vriend’lijk dorpje, ergens in Gelderland. Men heeft er acht kastelen, als ‘t waar om heen geplant. Wilt gij het leren kennen, ga dan eens…”

Reuzeneik in Vorden (winter)

De Reuzeneik van Vorden is een Zomereik (Quercus robur) heeft een stamomvang op 1,3 m hoogte van 700 cm en is daarmee de 4e in dikte van de Nederlandse (eenstammige) eiken.

Vorden is prachtig gelegen in het Achterhoekse coulissenland-schap. Bekend om de acht-kastelen-route, die u lopend, met de fiets of met een huur-solex-tandem-tuktuk-hoge bi kunt verkennen.

Kasteel Vorden

Kasteel Vorden weerspiegelt in de kasteelgracht

Zwembad In de Dennen

Zwembad in de dennen: Beschut gelegen verwarmd buitenbad met 50 meter lange glijbaan, jeu de boules, midgetgolf en vaak activiteiten. Het ‘Zwembad van het Jaar’ in 2012!

Achtkastelen route

Overzicht 8 kastelen route. Vraag bij VVV (Dorpstraat 12) de exacte fietsroute.

Achtkastelentocht Vorden 100 jaar

De oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland! De Achtkastelentocht is een unieke fietsroute door bos, heide en akkers, door gemoedelijke dorpskernen en langs statige kastelen. In 2013 bestond de route maar liefst 100 jaar.

Antonius van Paduakerk

Antonius van Paduakerk in buurtschap Kranenburg is ontworpen door architect P.J.H. Cuypers (Rijksmuseum en Centraal station in Amsterdam). De kerk doet nu dienst als Heiligenbeeldenmuseum en startpunt [Cuypers wandelroute | http://bit.ly/1brfL9I]

Kastelenrit Vorden 2013

Op zondag 11 augustus 2013 is de 37ste [Kastelenrit | http://www.kastelenrit.nl] verreden.

Vorden is een dorp in de gemeente Bronckhorst en de Gelderse Achterhoek, ongeveer 10 km ten zuidoosten van Zutphen en 15 km ten noorden van Doetinchem. Gedurende 1976 draagt Vorden het predicaat “Parel van Gelderland”. Een gemoedelijk dorp met een actief verengingsleven, kastelen, cultuur, bossen, campings, fiets- en wandelroutes, openlucht zwembad en regelmatig evenementen voor jong en oud.


Over de beheerder

Ronald Hoevers is geboren en getogen in Vorden en beheert sinds de start de vorden.startpagina.nl. Volg ook het nieuws via Twitter: @VordenNL Contact met de beheerder

Vorden ligt in de Achterhoek

Dé Achterhoekse Vlag

Vorden ligt tussen…

Lochem, Zutphen, Hengelo (Gld), Wichmond, Kranenburg, Ruurlo, Winterswijk
Powered by Live Score & Live Score App