Nieuws deze week
Nieuws Sport Tennis

US Open gaat door zegt gouverneur Cuomo

dierennood

US OPEN

De belangrijkste hindernis voor het houden van de US Open in het geplande tijdsbestek dat op 31 augustus in New York City begint, werd dinsdag opgeheven, aangezien de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, zegt dat de staat tevreden is met het plan van de US Tennis Association om het evenement strikt te organiseren. gezondheids- en veiligheidsprotocollen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan .

us_open‘De cijfers zien er vandaag de dag erg goed uit’, zei Cuomo, verwijzend naar de afvlakking van de curve van de COVID-19-pandemie. ‘We zijn verheugd dat de US Open wordt gehouden in [de stad New York] Queens. Het wordt gehouden zonder fans, maar we kunnen het op tv bekijken. En dat neem ik aan.’

Veel fans zullen het ermee eens zijn, maar er blijven belangrijke obstakels opdoemen nu de USTA zich voorbereidt om een ​​pakket met twee toernooien te presenteren met het US Open tuneup-toernooi, dat normaal gesproken medio augustus plaatsvindt in Cincinnati, dat ook wordt gespeeld in het National Tennis Center als opmaat voor de Open.

“We zijn ongelooflijk enthousiast”, zei USTA CEO en uitvoerend directeur Mike Dowse in een verklaring na de aankondiging van Cuomo. “We erkennen de enorme verantwoordelijkheid van het organiseren van een van de eerste wereldwijde sportevenementen in deze uitdagende tijden, en we zullen dit op de veiligst mogelijke manier doen, waarbij we alle potentiële risico’s beperken.”

In een tweet schreef Cuomo dat de inzet van de USTA op het gebied van veiligheid ‘robuuste tests, extra schoonmaak, extra kleedkamerruimte en speciale huisvesting en transport omvat’.

De ATP en WTA hebben ook het plan ondertekend, wat betekent dat in tegenstelling tot de golf van evenementen in tentoonstellingsstijl die over de hele wereld zijn opgedoken sinds de rondleidingen halverwege maart het spel hebben opgeschort, de US Open waarschijnlijk ook ranglijstpunten zal bieden, evenals prijzengeld. Details over die items, evenals details van het formaat, zullen door de USTA al woensdag bekend worden gemaakt.

US OPEN

Een vlotte heropening voor tennis staat een aantal onopgeloste problemen in de weg, waaronder het traject van de coronaviruspandemie in de komende dagen en weken en de inzet van spelers – of het gebrek daaraan.

“Met de recente protesten en mensen die de laatste tijd nauwer bij elkaar zijn, zullen we de komende weken een idee hebben van hoe goed het virus wordt beheerst,” vertelde James Gladstone, de teamarts van de US Davis Cup, aan ESPN. Gladstone maakt deel uit van het Mount Sinai Hospital-team dat samenwerkt met de USTA en US Open; zijn partner in de praktijk, Dr. Alexis Colvin, is de chief medical officer van de USTA. ‘Als veel mensen niet ziek worden, zijn we misschien overdonderd. Maar nog een uitbraak en we hebben allemaal problemen.’

Gladstone was tot 9 maart in Hawaï met het US Davis Cup-team en keerde slechts enkele dagen terug voordat de pandemie de volle kracht in New York trof en een lockdown veroorzaakte.

“We hebben de afgelopen maanden geleerd: we hebben geen goede grip op het virus, er is geen behandeling of genezing. Maar we kwamen er ook achter dat we een veel beter idee hebben van hoe we onszelf en mensen kunnen beschermen,” Gladstone zei. ‘Dus we kunnen het onder controle houden als de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen.’

Een groeiend aantal topspelers uit Europa – en meer dan de helft van de mannen in de ATP Top 100 komen daar vandaan – heeft bedenkingen geuit over het reizen naar de VS om het gecombineerde evenement te spelen. Degenen die ervoor kiezen om te concurreren, zullen regelmatig moeten worden getest en moeten hun activiteiten en dagelijkse bewegingen strikt beperken. Er zal ook een limiet zijn voor wie elke speler naar het evenement mag brengen, momenteel geprojecteerd als een enkel individu. Dat zal spelers dwingen om te kiezen tussen een coach, een echtgenoot of een fysio gedurende vier of meer weken naar Gotham brengen.

Patrick Mouratoglou, coach van Serena Williams , zei dat Williams vrijwel zeker de US Open zou spelen als ze niet de opdracht zou krijgen om apart te zijn van haar 3-jarige dochter. Maar WTA nr. 1 Ashleigh Barty en nr. 2 Simona Halep , de titelverdediger van Wimbledon, hebben bedenkingen geuit over het spelen zonder fans en onder laboratoriumachtige omstandigheden.

Novak Djokovic , de beste herenspeler en voorzitter van de ATP Player Council, noemde de voorgestelde beperkingen “extreem” en kwam in opstand tegen het idee dat het hem verboden zou zijn zijn hele entourage mee te nemen.

Als om zijn klachten te onderstrepen, organiseerde Djokovic afgelopen weekend een bijna onbeperkte tentoonstelling in Belgrado, Servië, en nam hij er deel aan. Zijn ondersteunende cast omvatte ATP No.3 Dominic Thiem en No.7 Alexander Zverev . Een hele zaal fans zat van elleboog tot elleboog, weinigen droegen maskers, terwijl de concurrenten een high five gaven en met overgave omhelsden. Djokovic werd bestraft omdat hij roekeloos was en verdedigde zijn evenement op grond van het feit dat de Servische regering onlangs de beperkingen in verband met COVID-19 had opgeheven.

Rafael Nadal , nummer 2, heeft op humanitaire gronden de vraag gesteld of tennis moet proberen te herstarten terwijl de pandemie in delen van de wereld woedt. Hij zei ook dat hij het idee om zonder fans te spelen verafschuwt door tegen Eurosport te zeggen: “Tennis en sport zonder de fans verliest alles.”

Bovendien verklaarde Roger Federer onlangs dat hij klaar is voor 2020, na complicaties die eerder dit jaar zijn ontstaan ​​door artroscopische chirurgie aan zijn rechterknie.

Ondertussen lijken de gewone professionals graag de concurrentie te hervatten, en sommigen van hen zijn kritisch over de sterren omdat ze ongevoelig zijn voor de grotere behoeften van hun minder begaafde leeftijdsgenoten. Daniel Evans uit Groot-Brittannië en de Amerikaanse Danielle Collins behoorden tot degenen die Djokovic uitriepen vanwege zijn houding.

“Dit is een serieuze tegenstelling”, schreef Collins, een halve finalist van de Australian Open 2019, op Instagram. “Dit is een enorme kans voor spelers om weer geld te gaan verdienen, en hier hebben we de beste speler ter wereld die zegt dat het te moeilijk zal zijn om maar één persoon mee te nemen.”

De topspelers, vooral die van buiten de VS, bevinden zich in een dilemma. Als het toernooi doorgaat, zal de weigering om deel te nemen aan de heropening van tennis hen blootstellen aan beschuldigingen dat ze egoïstische no-shows waren, terwijl hun minder legendarische leeftijdsgenoten een show van veerkracht en kracht toonden in het licht van de pandemie.

Er is nog een ander belangrijk obstakel om een ​​robuuste, met sterren beladen US Open te organiseren: een French Open die in mei werd uitgesteld en die naar verwachting op 20 september begint, een kleine zeven dagen na de laatste dag van de US Open.

Nadal, wiens 19 Grand Slam-titels slechts één titel zijn van het herenrecord van Federer, heeft de French Open 12 keer een record gewonnen. Hij is ook 34 jaar oud. Djokovic, niet ver achter met 17 grote titels, is 33. Hoewel Nadal’s buitengewone staat van dienst op de French Open Djokovic op afstand heeft gehouden, is de Servische ster meer dan bedreven in de rode modder. Zullen ze bereid zijn om alle risico’s van spelen in New York op zich te nemen en dan, bijna van de ene dag op de andere, proberen zich aan te passen aan klei en nieuwe benen te vinden?

Het gecombineerde evenement Cincinnati / US Open is misschien niet het eerste officiële toernooi dat plaatsvindt. De rondleidingen worden opgeschort tot ten minste eind juli, met de Citi Open, een gecombineerd WTA / ATP-evenement in Washington, DC, ingeschreven als het toernooi dat de rondleidingen een vliegende start geeft. Maar het is onzeker dat de Citi Open de zegen van DC-gezondheidsfunctionarissen zal winnen, althans voor de verwachte startdatum van 2 augustus.

Bronnen die bekend zijn met de situatie hebben gezegd dat de Citi Open mogelijk een week wordt teruggedrongen. Het zou kunnen beginnen op 10 augustus, het tijdslot dat is toegewezen aan het binnenkort te annuleren ATP Masters-evenement in Toronto. Of Washington zou nog een week teruggeduwd kunnen worden, om het door Cincinnati opengelaten kalendervak ​​te nemen.

Zelfs dat betekent niet dat het evenement de zegen van DC-officials zal krijgen, of de steun van spelers die zich mogelijk op het toernooi met twee toernooien in New York richten – niet wanneer rekening wordt gehouden met de huidige 14-daagse quarantaine voor spelers die aankomen in New York van buitenlandse kusten. Tennisambtenaren hopen dat de quarantainevoorschriften begin juli worden opgeheven.

Dus waarom de grote haast om tennis in New York te heropenen?

Een deel ervan is economie. In tegenstelling tot Wimbledon had de US Open geen verzekering om zichzelf te beschermen in het geval van een pandemie. Als het evenement niet doorgaat, kan de organisatie de beloofde inkomsten verliezen in contracten met sponsors en omroepen, waaronder ESPN.

De USTA wil het toernooi echter ook laten plaatsvinden om zijn leiderschap in het spel te bevestigen. De eerste grote gebeurtenissen die in een sport terugkomen van de pandemie, zullen bekendheid krijgen en ze zullen het recht krijgen om krediet te eisen voor het bieden van hoop en amusement aan een wereld die nog steeds aan het wankelen is van de pandemie.

“We kunnen fans over de hele wereld nu de kans geven om te zien hoe topatleten van tennis strijden om een ​​US Open-titel, en we kunnen tennis laten zien als de ideale sport op afstand,” zei Dowse in de verklaring. “Het kunnen organiseren van deze evenementen in 2020 is een opsteker voor de stad New York en het hele tennislandschap.”

Gladstone zei dat de US Open opbeurend kan zijn voor iedereen die de mijlpalen van normaliteit heeft gemist.

‘Is het belangrijk om de US Open te houden?’ Zei Gladstone. ‘Als een kwestie van leven en dood, nee. Maar vanuit maatschappelijk en moreel oogpunt zou het een ontzettend goede zaak kunnen zijn.’

US OPEN

Related posts

‘The New Age’ ‘Nieuwe Normaa’l ‘de VRIJHEIDSBEPERKING’ kunnen we nog KEREN als de mens opstaat

dezeweek2020

Wat weet Trump?: Dr. Fauci en Bill Gates profiteren van het COVID-19-vaccin zegt Robert F. Kennedy Jr

dezeweek2020

Neen tegen NIEUW NORMAAL, mondkapjes, geen 1 1/2 m. samenleving, stoppen met noodverordeningen.

dezeweek2020

Uitgelekt en om u vast voor te bereiden: Rutte en Hoekstra ‘verraden’ eigen land maar er is veel meer..

dezeweek2020

Hugo de Jonge, Contract met Zeneca? [Bedrijf met 10 strafrechterlijke vervolgingen],- of staat dit in de bijsluiter?

dezeweek2020

Laat u zich vaccineren? Zelfs na meer dan 30 jaar onderzoek nog steeds geen goed HIV Vaccin.

dezeweek2020
Powered by Live Score & Live Score App