Nieuws deze week

image


nieuws_provincies
sport_nieuws
dierennood
zoek
koop_lokaal, lokale_ondernemer, lokaal
koop_lokaal, lokale_ondernemer, lokaal
Image default
Nieuws Politiek

Rusland veroordeelt politiegeweld tegen journalisten: ‘Pot verwijt de ketel dat ‘ie zwart ziet’

De protesten in de Verenigde Staten gaan door: avondklok in 40 steden, nationale garde gemobiliseerd

In tientallen Amerikaanse steden is opnieuw betoogd naar aanleiding van de dood van George Floyd, de zwarte man die zes dagen geleden in Minneapolis om het leven kwam doordat een agent zijn knie in zijn nek drukte. In onder meer New York,  Atlanta, Denver, Chicago, Philadelphia en Washington D.C. waren er betogingen.In zeker veertig steden is een avondklok ingesteld, in vijftien staten staat de Nationale Garde paraat. In Minneapolis is een truck op een afgesloten snelweg met hoge snelheid ingereden op een groep betogers.Voor zover bekend raakte alleen de chauffeur gewond.Hij is opgepakt.


Ministerie van Buitenlandse Zaken Rusland veroordeelt politiegeweld tegen journalisten

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt politiegeweld tegen journalisten bij massale protesten in de Verenigde Staten

RT

Deel, like of volg of maak uw eigen magazine klik hier


FlipboardFlipboard


Deel dit artikel zodat we gratis kunnen blijven werken voor u!

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt het onevenredige optreden van de Amerikaanse politie tegen journalisten die verslag doen van de massale onrust in de Verenigde Staten. Moskou doet een beroep op alle relevante internationale organisaties om snel op dergelijke incidenten te reageren.Er zijn steeds meer berichten dat de politie traangas heeft gebruikt tegen journalisten tijdens de massaprotesten in de Verenigde Staten. Een correspondent van het Russische persbureau RIA Novosti  moest dit uit de eerste hand ervaren. Volgens Mikhail Turgiev rapporteerden hij en vier medewerkers van het televisiestation VICE  vanaf een benzinestation over de onrust in Minneapolis toen politieagenten ze plotseling met rubberen ballen neerschoten.


De politie stapte vervolgens uit hun auto en dwong de journalisten om op de grond te gaan liggen. Hoewel ze hun perskaarten lieten zien, spoot de politie traangas rechtstreeks in de gezichten van de journalisten. Een videocamera legde het incident vast.Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde het optreden van de politie van Minneapolis tegen de journalisten onevenredig. De diplomaten drongen er bij de Amerikaanse autoriteiten op aan de internationale verplichtingen na te leven om de veiligheid en vrije rapportage voor journalisten te waarborgen.

We zijn bezorgd over het toenemende aantal politiegeweld en ongegronde arrestaties van journalisten die verslag doen van protesten in de Verenigde Staten na de moord op George Floyd. 

 

Wij zijn van mening dat het gebruik van speciale middelen zoals rubberen ballen en traangas door Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen richting de media nadat zij hun perskaarten hebben laten zien, onaanvaardbaar is.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken riep op tot een grondig onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten en deed een beroep op alle relevante internationale organisaties en mensenrechtenorganisaties om dienovereenkomstig op deze “willekeur” te reageren.

Meer hierover –  VS: Rellen en protesten gaan door in bijna alle grote steden

Related posts

Rutte en Ouderenmishandeling: “Stop met ‘Alleen je eigen belang politiek’

dezeweek2020

Forex Trading – Cash ForexTrading

dezeweek2020

‘Wiens brood men eet….’ ‘De drie noordelijke provincies worden gewoon aan de Chinezen verkocht.’

dezeweek2020

This website uses cookies. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees of Scroll