Nieuws deze week
Coronavirus Nieuws Politiek

New York heeft bijna 100 gevallen van mysterieuze kinderziektes corona – kawasaki – Nederland telt nu 20 kinderen.

dierennood

New York heeft bijna 100 gevallen van mysterieuze kinderziektes corona – kawasaki – Nederland telt nu 20 kinderen.


Ziekte van Kawasaki en COVID-19: wat uw gezin moet weten – Teletekst meldt vandaag dat 20 kinderen in Nederland ook deze mysterieuze ziekte onder de leden hebben.


Naarmate experts meer te weten komen over COVID-19, bekijken een groeiend aantal pediatrische clinici en onderzoekers de verbanden tussen COVID-19 en het Kawasaki-syndroom, een inflammatoire aandoening bij meerdere kinderen, die op zijn gevaarlijkst ernstige gevolgen kan hebben voor de hart. Josh Koch, MD, afdelingshoofd van de hartafdeling van Phoenix Children’s Heart Center, hoofd van de afdeling cardiovasculaire intensieve zorg (CVICU), legt het verband uit en hoe we het hier diagnosticeren en behandelen. Ga voor meer informatie naar de video.


Artsen in de staat New York constateren bij tientallen kinderen een raadselachtige ontstekingsziekte. Veel ervan was besmet met het coronavirus.

TILMAN SCHRÖTER

Kinderen die besmet waren met het virus hebben tot nu toe een vrij milde loop gehad. 

Kinderen die besmet waren met het virus hebben tot nu toe een vrij milde loop gehad. FOTO: IÑAKI BERASALUCE / DPA

In de Amerikaanse staat New York komen steeds meer mysterieuze ziekten bij kinderen voor, die artsen associëren met het coronavirus. In ongeveer 100 gevallen in de staat vertoonden kinderen vergelijkbare symptomen: koorts, huiduitslag of kortademigheid.

Er zijn al 52 bevestigde gevallen in New York City en in de staat New York zijn in totaal twee kinderen en een tiener overleden. Politici zijn verontrust.

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft ziekenhuizen gevraagd om prioriteit te geven aan kinderen met deze symptomen in Covid 19-tests. “We lopen vanaf het begin achter op het virus en zelfs nu, als de cijfers dalen, verrast het virus ons nog steeds”, citeert Cuomo in een verklaring.

“Eerst dachten we dat Covid-19 geen invloed had op kinderen en nu hebben we te maken met dit verontrustende probleem, waarbij we ongeveer 100 gevallen van ontstekingsziekte zien bij kinderen die door het virus lijken te worden veroorzaakt.”

Verbinding met Corona is nog steeds onduidelijk

[Met de nieuwsbrief “Twenty / Twenty” begeleiden onze Amerikaanse experts u elke donderdag op weg naar de presidentsverkiezingen. U kunt zich hier gratis registreren:  tagesspiegel.de/twentytwenty. ]

In New York City, onder de 52 bevestigde, zijn er tien andere mogelijke gevallen van de ziekte bij kinderen – 25 getroffen kinderen hadden het coronavirus, 22 hadden Covid-19-antilichamen. ‘Het is ontnuchterend. Het is gewoon eng’, zei burgemeester Bill de Blasio in New York dinsdag.


De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, wil dat ziekenhuizen meer Covid-19-tests op kinderen uitvoeren. 

Mehr Artikel
De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, wil dat ziekenhuizen meer Covid-19-tests op kinderen uitvoeren. FOTO: MIKE SEGAR / REUTERS

De symptomen van de kinderen zijn vergelijkbaar met die van het Kawasaki-syndroom, waarbij om onverklaarbare redenen kleine en middelgrote slagaders heftig ontbranden . In principe is het beloop van de ziekte bij kinderen nog steeds milder bij volwassenen.

Het merendeel van de kinderen herstelt volledig na een infectie . Het verband met een infectie met het coronavirus is nog niet bewezen.

Ook in het VK kinderen met vergelijkbare symptomen

Eind april werden kinderen met vergelijkbare symptomen in het VK opgenomen met koorts, lage bloeddruk en huiduitslag. Ook hier waren velen van hen positief getest op Covid-19 en de symptomen waren vergelijkbaar met het Kawasaki-syndroom.

[U kunt alle belangrijke updates van de dag voor het coronavirus vinden in de gratis Tagesspiegel-nieuwsbrief “Vragen van de dag”. Het belangrijkste nieuws, leesadviezen en debatten. Klik hier om te registreren .]

Corona – kawasaki

Related posts

Hugo de Jonge krijgt oogoplag van een bezeten waanzinnige en Van Dissel raakt gevaarlijk de weg kwijt

dezeweek2020

Neen tegen NIEUW NORMAAL, mondkapjes, geen 1 1/2 m. samenleving, stoppen met noodverordeningen.

dezeweek2020

Nieuws 20 april Juf Stephanie maakte een einde aan haar leven toen….

dezeweek2020

ACHTER DE SCHERMEN: Apartheidsmishandeling van ouderen EN LATEN ‘STIKKEN’

dezeweek2020

ARTS Docter en Internist Zach Bush die COVID-19 – CORONAVIRUS VOORSPELDE, GEEFT ANTWOORDEN

dezeweek2020

Worden dwangsommen i.p.v. boetes voor cafes het ‘tijdelijke abnormaal’?

dezeweek2020
Powered by Live Score & Live Score App