We gaan de draad weer oppakken met alle Regio Nieuws. Op deze pagina vindt u ook alle statistieken m.b.t. Corona of u klikt HIER. voor de Wereldcijfers of HIER voor uw gemeente Scroll naar beneden voor verder Stedendriehoek,- Sportnieuws en Uitslagen. We wensen u sterkte in deze tijd!

Coronavirus Nieuws

Miljoenen mensen herontdekken Facebook

Het Coronavirus herleeft Facebook als nieuwskrachtcentrale

Meer dan de helft van alle nieuwsconsumptie op Facebook in Amerika gaat over het virus, volgens een intern rapport.


Miljoenen Amerikanen herontdekken Facebook en gebruiken het om in een tijd van isolatie contact te maken met hun familie en vrienden.
Dankbetuiging …Jason Henry voor The New York Times


Dat was vóór het coronavirus .

Nu, vast in hun huizen en geïsoleerd van hun familie en vrienden, herontdekken miljoenen Amerikanen de deugden van het sociale netwerk. Dat heeft het gebruik van Facebook-functies zoals berichten en videogesprekken naar recordniveaus getild en een enorme toename van het verkeer naar uitgevers van virusgerelateerd nieuws veroorzaakt.

Volgens een intern rapport van The New York Times was vanaf donderdag meer dan de helft van de artikelen die op Facebook in de Verenigde Staten worden gebruikt, gerelateerd aan het coronavirus. Het totale Amerikaanse verkeer van Facebook naar andere websites nam vorige week ook met meer dan 50 procent toe, een week eerder, “bijna volledig” als gevolg van intense belangstelling voor het virus, aldus het rapport.

Het rapport, dat door Ranjan Subramanian, een datawetenschapper bij het bedrijf, op het interne netwerk van Facebook werd gepost, was een uitvoerige analyse van wat het een “ongekende toename van de consumptie van nieuwsartikelen op Facebook” noemde de afgelopen weken.

ADVERTENTIE

Volgens het rapport was meer dan 90 procent van de klikken op coronavirusinhoud afkomstig van “Power News Consumers” en “Power News Discussers” – Facebook-termen voor gebruikers die veel vaker nieuwsartikelen lezen en erop reageren dan de gemiddelde gebruiker. Het bedrijf overweegt nu verschillende opties om die mensen met informatie van hogere kwaliteit te targeten om ervoor te zorgen dat deze ‘stroomafwaarts wordt verspreid’.

“Deze gebruikers hebben een buitengewone impact op het coronavirusinformatiedieet van andere Facebook-gebruikers”, schreef Subramanian.

Facebook

Het rapport toont aan dat Facebook de nieuwsgewoonten van mensen tijdens een kritieke periode nauwlettend volgt en actief probeert te sturen naar gezaghebbende bronnen in wat neerkomt op een wereldwijd, realtime experiment in nieuwsverspreiding.

Soms leek Facebook zelf niet zeker naar welke nieuwsbronnen gebruikers zouden gaan in een crisis, waarbij de heer Subramanian opmerkte dat “gelukkig” veel mensen op links van uitgevers klikten die het bedrijf van hoge kwaliteit vindt.

De heropleving van Facebook als dominante nieuwshub is een opvallende verschuiving. Het delen van nieuwsberichten op het sociale netwerk was jarenlang afgenomen, mede omdat het bedrijf probeerde om feel-good persoonlijke berichten te benadrukken boven polariserend nationaal nieuws.

In 2018 heeft Facebook zijn News Feed-algoritme herzien om meer berichten van familie en vrienden weer te geven, wat nieuws- en entertainmentuitgevers schaadde die erop vertrouwden voor verkeer. Sommige van die uitgevers stopten als gevolg van de wijzigingen van Facebook, terwijl anderen gedwongen waren elders verkeer te zoeken .

Sinds vorige week stroomde veel van het nieuwe, virusgerelateerde verkeer op Facebook naar de reguliere nieuwsuitzendingen. De Washington Post kreeg deze maand 119 procent meer klikken op zijn Facebook-links gedurende een periode van twee weken dan in dezelfde periode van vorige maand, terwijl het verkeer naar artikelen die door The Atlantic werden gepubliceerd in dezelfde periode meer dan verviervoudigd, aldus het rapport. Het Facebook-verkeer van The Times is met 180 procent gegroeid, terwijl het verkeer naar NBC News met 160 procent is gestegen.

Campbell Brown, vice-president van Facebook voor wereldwijde nieuwspartnerschappen, zei in een verklaring: “We werken overuren om mensen te helpen op dit moment geloofwaardige informatie te vinden en te delen, waaronder belangrijk nieuws van lokale en nationale uitgevers en deskundige gezondheidsorganisaties. We testen actief manieren om ervoor te zorgen dat mensen tijdiger en verklarend nieuws en informatie over Covid-19 te zien krijgen, terwijl verouderd nieuws wordt gedegradeerd. “

Het rapport van Facebook vermeldde ook de score “kwaliteit van het nieuwsecosysteem”, of NEQ, voor 100 van de beste uitgevers. Die scores, die Facebook vorig jaar heeft aangenomen en waarover nog nooit in het openbaar is gesproken, worden berekend op basis van een aantal variabelen, waaronder of een outlet algemeen wordt vertrouwd door Facebook-gebruikers en of het een geschiedenis heeft van het delen van clickbait of desinformatie. Ze zijn een van de vele factoren die bepalen hoe vaak de artikelen van een outlet verschijnen in de nieuwsfeeds van gebruikers.

Veel van de hoogste scores in het rapport waren van grote, reguliere nieuwsorganisaties zoals CNN, The Times en The Post.

Het rapport beweerde dat sinds begin maart, toen verhalen over de uitbraak van het coronavirus bij Amerikaanse Facebook-gebruikers begonnen aan te slaan, deze gebruikers nieuws hebben gezocht van bronnen van hogere kwaliteit dan normaal.

“We blijven zien dat mensen gemiddeld Covid-19-inhoud lezen van uitgevers met een hogere NEQ in vergelijking met de andere nieuwskoppelingen die ze gebruiken,” zei het.

Dat was goed nieuws voor die uitgevers – en voor de samenleving, gezien de relatie tussen het verkrijgen van nauwkeurige informatie over het virus en het nemen van de juiste gezondheidsvoorzorgsmaatregelen om de verspreiding ervan te beperken.

Maar het was slecht nieuws voor uitgevers met lagere scores. The Daily Mirror, een Britse tabloid die in februari de meeste klikken van Facebook ontving van een Engelstalige uitgever, had deze maand een daling van 28 procent. En het Facebook-verkeer naar The Daily Wire, een conservatieve publicatie die in februari op de derde plaats kwam van alle Engelstalige publicaties op Facebook, daalde met 20 procent.

Deze trends kunnen erop wijzen dat gebruikers zelf meer gezaghebbende bronnen zoeken. Het zou ook kunnen aangeven dat Facebook zijn algoritmen aan het wijzigen was om inhoud van hoogwaardige uitgevers te promoten.

Het rapport noemde een experiment genaamd “Mixshift Higher NEQ Health Links”, dat bedoeld was om de effecten te testen van het verhogen van kwalitatief betere publicaties in Facebook’s News Feed op gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Het rapport noemde de eerste resultaten van de test “veelbelovend”, hoewel het ook zei dat de wijziging nog niet formeel was doorgevoerd.

De verkooppunten met de grootste verkeersdalingen gedurende de maand zijn gespecialiseerd in nieuws dat geen verband houdt met het virus. Mashable, de technologiewebsite, liet het Facebook-verkeer deze maand met 72 procent dalen, volgens het rapport, terwijl het Facebook-verkeer naar BET en Sports Illustrated elk met meer dan 50 procent daalde.

Het rapport merkte op dat lokale nieuwsuitgevers een grotere verkeersstimulatie hadden gekregen dan niet-lokale verkooppunten, wat een weerspiegeling is van de interesse van gebruikers in de manier waarop het virus hun directe gemeenschappen beïnvloedt.

Facebook is er niet helemaal in geslaagd om te voorkomen dat virusgerelateerde desinformatie zich verspreidt. Vorige week werd een Medium-bericht geschreven door een tech-marketeer die de ernst van het virus bagatelliseerde meer dan 50.000 keer gedeeld op Facebook, volgens gegevens van CrowdTangle, een gegevensplatform dat eigendom is van Facebook.

De post, waarvan de auteur beweerde dat deze 2,6 miljoen keer was bekeken, werd later door Medium verwijderd wegens schending van het beleid van de site. Een middelgrote woordvoerster, Sandee Roston, zei dat de post is verwijderd “op basis van schending van onze regels, met name het risicoanalysekader dat we gebruiken voor controversiële, verdachte en extreme inhoud.”

Het rapport van Facebook, met een lijst van 100 Engelstalige nieuwsuitgevers, gerangschikt op het aantal klikken dat ze in februari van het sociale netwerk hebben ontvangen, bood ook een zeldzame glimp van waar gebruikers hun nieuws doorgaans krijgen.

The Daily Mirror, The Daily Mail en The Daily Wire vormden de top drie, gevolgd door GoFundMe, de crowdfunding-site. De BBC, CNN, The Washington Post en Fox News stonden in de top 10, terwijl MSNBC op de 79e plaats stond, achter Breitbart, Page Six en ScaryMommy.com.

Het rapport hintte ook op het potentieel van Facebook om de enorme hoeveelheid gegevens te gebruiken om de verspreiding van het virus te voorspellen. Gedetailleerde kaarten en grafieken in het rapport toonden de snelle verspreiding van het virus dat samenviel met het toenemende verkeer naar coronavirus-gerelateerde nieuwsberichten.

Volgens het rapport waren er op 19 februari weinig Amerikanen aan het lezen over het virus. Twee weken later ging bijna 1 op de 5 artikelen die werden aangeklikt in de Pacific Northwest, waar het virus voor het eerst in de natie ontstond, over de uitbraak. Op 19 maart was er een “radicale verandering” opgetreden: bijna de helft van alle artikelen waarop in de Verenigde Staten werd geklikt, ging over het coronavirus.

Het rapport, waarin een “enigszins gecorreleerde” relatie werd opgemerkt tussen de interesse van gebruikers in virusgerelateerd nieuws en bevestigde gevallen in een regio, bevatte ook kaarten met regio’s met een toenemende interesse in de pandemie, inclusief gebieden in Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Oost-Europa werd in het rapport melding gemaakt van een “enorme toename” van het aantal mensen dat geïnteresseerd was in virusnieuws in landen als Polen en Oekraïne, wat niet overeenkwam met het aantal gevallen dat op die plaatsen werd gemeld. Als die landen hogere cijfers beginnen te melden, kan dit aantonen dat Facebook-gegevens een voorlopende indicator zijn van waar het virus mogelijk is terechtgekomen.

Het rapport vermeldde ook dat gebruikers uiteindelijk moe zouden kunnen worden van coronavirusnieuws.

“Nieuwsmoeheid kan een echt probleem zijn”, luidt het, “en we moeten het sentiment van mensen over deze dimensie volgen om te zien of er product- of rangschikkingsveranderingen zijn die bijdragen aan vermoeidheid.”

Facebook

Related posts

Guaidó roept op tot een “regering van nationale eenheid” zonder Maduro.

dezeweek2020

Nederland heeft bijna zeker de Italiaanse coronavariant

dezeweek2020

Beko Jutbergtrail Dieren door en over smalle zeer smalle bospaden

dezeweek2020
Powered by Live Score & Live Score App