We gaan de draad weer oppakken met alle Regio Nieuws. Op deze pagina vindt u ook alle statistieken m.b.t. Corona of u klikt HIER. voor de Wereldcijfers of HIER voor uw gemeente Scroll naar beneden voor verder Stedendriehoek,- Sportnieuws en Uitslagen. We wensen u sterkte in deze tijd!

ACHTER de SCHERMEN Coronavirus Nieuws

‘Franse Regering heeft vanaf het begin gelogen’ 3 Artsen klagen premier Philippe aan

Franse artsen klagen premier aan om corona:

‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’Nederland vandaag: 4749 (= + 547) besmettingen en 213 (= +34) doden – Veel Nederlanders negeren sociale afstand; stranden, parken en OV weer vol.


coronavirusNet als in Italië en Spanje kunnen de Franse ziekenhuizen de stortvloed aan corona patiënten bijna niet meer aan. Drie Franse artsen hebben nu een officiële aanklacht ingediend tegen premier Philippe en oud-minister van Volksgezondheid, Agnes Buzyn.

Volgens de artsen wist de regering al in januari hoe gevaarlijk het coronavirus was, en hoe erg het allemaal zou worden, maar ‘kozen ze ervoor om niets te doen.’

Dit bevestigt de vermoedens dat de heersende politici het virus opzettelijk over Europa wilden laten verspreiden, om de ontstane crisis vervolgens aan te grijpen voor zeer drastische maatregelen die anders nooit zouden worden geaccepteerd.


‘Op zeker moment moet de waarheid worden verteld, en die is dat deze mensen vanaf het begin af aan hebben gelogen,’ verklaarde de advocaat van de drie artsen, Fabrice di Vizio. In de aanklacht wordt verwezen naar het interview dat minister Buzyn gaf aan de krant Le Monde, waarin ze zei spijt te hebben gekregen van haar besluit om af te treden en zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van Parijs:  ‘Ik wist dat de tsunamigolf eraan kwam. Op 30 januari waarschuwde ik (premier) Edouard Philippe dat de verkiezingen mogelijk niet door zouden kunnen gaan. We hadden alles moeten stoppen, maar speelden toneel.’


Zou het credo ‘never let a good crisis go to waste’ alleen voor de Franse regering gelden?

Franse weerzin tegen falende overheid groeit


Parijs ontkent natuurlijk iets verkeerd te hebben gedaan, en zegt dat de reactie op het virus ‘bevredigend’ is. Desondanks is het aantal besmettingen en doden in het land pijlsnel opgelopen naar 16.018  / 674 (= 4,2% sterfte).


Volgens Di Vizio is de overheid nog steeds niet goed voorbereid, en zijn er grote tekorten in de ziekenhuizen. Het commentaar van Zero Hedge: ‘Het zou een absolute ramp zijn als de Franse artsen en verplegers zich aansluiten bij de protesten van de Gele Hesjes, puur omdat ze walgen van het falen van de regering. Vorige maand sloot de Franse brandweer zich er ook al bij aan.’ 


Nederland: 4749 besmettingen (= minimaal 15.000) en 213 doden

In Nederland zijn er nog eens 34 dodelijke slachtoffers bijgekomen, waardoor het totaal is opgelopen naar 213. De jongste overleden persoon was 55 jaar. Het totaal aantal geregistreerde besmettingen steeg naar 4749. Inmiddels geven ook de media toe dat het werkelijke aantal veel hoger ligt (waarschijnlijk tussen de 15.000 en 40.000).


Sociale afstand zal de verspreiding vertragen, maar gezien de wederom volle stranden, treinen en parken houdt lang niet iedereen zich hieraan. Experts zijn het totaal niet eens of dit nu goed of slecht is. Volgens de ene helft wordt het gevaar van het virus sterk overdreven, en zou de samenleving weer zo snel mogelijk aan het werk, naar school en de zon in moeten. De andere helft ziet juist een ramp van ongekende omvang gebeuren, en vindt dat er zo snel mogelijk een lockdown moet komen.


 

Related posts

Cash FX Group – Cash Forex Trading Group

dezeweek2020

Guaidó roept op tot een “regering van nationale eenheid” zonder Maduro.

dezeweek2020

Weekly Trading report – Coronavirus and Oil

dezeweek2020
Powered by Live Score & Live Score App